Apotheek Buitenhove

Apotheek Buitenhove biedt verregaande service en persoonlijk advies.

Recepten

Uw recept

Als u in apotheek Buitenhove een recept aanbiedt, krijgt u de medicijnen doorgaans direct mee. Uw huisarts of specialist (of uzelf) kan recepten naar ons faxen of (beveiligd) elektronisch doorsturen. Recepten die wij vóór 12 uur (elektronisch) ontvangen, staan dezélfde middag vanaf half vijf voor u klaar. U kunt ze ook kosteloos bezorgd krijgen. Dan leveren wij ze de volgende dag aan huis. Via onze website kunt u herhaalrecepten aanvragen. Vóór 12 uur bij ons binnen, vanaf half vijf staat het voor u klaar. Of de volgende dag thuisbezorgd.

Uw medicatie

Bij elk recept controleren wij of het medicijn bij u past. Hierbij controleren we op dosering maar ook of het bij uw andere medicijnen past en bij eventuele aandoeningen als astma, diabetes, hoge bloeddruk etc. Overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, zwangerschap, borstvoeding etc. is allemaal van belang. Als apotheek hebben we daar specialistische kennis in. De ervaring is dat we elke dag vele keren over recepten met voorschrijvende artsen overleggen.

Middelen zonder recept

De apotheek heeft een uitgebreid assortiment receptvrije middelen tegen scherpe prijzen. U kunt op uw gemak rondkijken. Wij staan voor deskundig advies en geven aan welke producten een eerste keus in veiligheid en werkzaamheid zijn. Sommige vrije medicijnen zijn beslist niet veilig in combinatie met uw receptgeneesmiddelen. U kunt uw keuze in vrije middelen bij ons laten controleren op risico’s en ongewenste combinaties.

Medicatierol

Als u meerdere keren per dag veel medicijnen gebruikt, is het een hele kunst ze elke dag goed in te nemen. Om dat gemakkelijker te maken, kunnen wij ze in speciale weekrollen leveren. Alle medicijnen voor één innametijd bij elkaar in één zakje. Voor ouderen wordt deze service zelfs vaak vergoed door de zorgverzekering. Interesse? Vraag er naar in de apotheek.