Margot de Vlieger

Wie ben je?

Ik ben Margot de Vlieger. Ik straal rust uit, betrokkenheid en vriendelijkheid maar kan als het nodig is ook aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Ik leid heel graag vergaderingen overal waar ik ben zodat ze wat korter duren. Ik geef mindfulnesstrainingen en beoefen dit ook zelf veel en dit helpt me om nooit op de automatische piloot terecht te komen in mijn werk en niet de problemen van anderen over te nemen maar toch volledig betrokken te kunnen zijn in de gesprekken. Mijn veelzijdigheid in opleiding en levenservaring zien veel mensen als een voordeel.

Wat doe je binnen Buitenhove?

Ik werk als Gezondheidszorgpsycholoog. Ik ben wat je noemt een generalist, dus ik behandel bijna alle klachten die je kunt bedenken. Maar wat ik heel veel doe is het behandelen van trauma’s, lichamelijke klachten omdat je daar gelukkig vaak ook door psychische factoren toch wat invloed op hebt, en depressies en angstklachten. Ook geef ik assertiviteitstrainingen en mindfulnesstrainingen. Vroeger leek mindfulness zweverig, maar gelukkig is het dat niet en bewijzen alle onderzoeken dat deze training de hersenen echt kan veranderen in goede zin en het daardoor echt meer rust en gemoedelijkheid brengt.

Gesprekken duren meestal 5 tot 12 keer. Dat lijkt weinig maar in die tijd kan er toch al heel veel veranderen merk ik altijd weer.

Vertel eens een leuke anekdote.

Ik ben altijd vaak ontroerd door ouderen. Soms zie ik mensen van over de 80 en die vertellen me dan hun leven en levenswijsheden van een heel andere tijd en natuurlijk probeer ik hen te helpen, maar intussen is het wel geweldig om al die verhalen te horen uit een tijd die wij niet meer kennen.

Ik ervaar het altijd als groot geschenk om dit werk te mogen doen. Omdat ik het van harte doe geeft het me veel energie en word ik er nooit moe van. Behalve dan van verzekeringen en de eeuwige bureaucratie, maar ja, je kan niet alles hebben.