Dick de Roest

Wie ben je?

Als Dick de Roest ben ik geboren in Steenwijk en heb na de middelbare school in Leeuwarden Fysiotherapie gestudeerd. Ruim 35 jaar ben ik actief met mijn vak bezig geweest in onze praktijk “Fysiofriso” en werkte voornamelijk in twee verzorgingshuizen. M.i.v. 1 januari 2015 heb ik een punt gezet achter het werken als Fysiotherapeut, maar ben ik nog wel mede maat van onze maatschap. Het contact met de m.n. oudere cliënten mis ik nog elke dag, maar ik weet dat mijn nieuwe jongere collega’s het werk prima voortzetten. Binnen onze praktijk ben ik nu “manusje van alles”, o.a. verzorg ik de administratie, begeleid daar waar nodig de jonge collega’s, ja, doe alles wat op mijn pad komt.

Wat doe je binnen Buitenhove?

Samen met enkele huisartsen, de apotheker en mijn collega’s heb ik de hele totstandkoming van Buitenhove meegemaakt. Heel veel vergaderingen en inspanningen verder vind ik dat er een centrum staat waar we nu met z’n allen “U” tegen kunnen zeggen. Nu houd ik me bezig met het beheer van het gebouw en draag mijn steentje bij aan de samenwerking van de vele disciplines die in Buitenhove werkzaam zijn.

Vertel eens een leuke anekdote.

Heel regelmatig schieten mij leuke verhalen en voorvallen te binnen die ik in de ruim 35 jaar heb gehoord of meegemaakt. Vooral de oudere cliënten kunnen zoveel vertellen en zo verrassend uit de hoek komen. Zo was er, in het begin van mijn carrière, een man met erg zwakke rug- en buikspieren. In het behandelplan werd o.a. opgenomen dat wij zijn spier-korset  zouden verbeteren. Enkele maanden later nam deze meneer contact op met de praktijk met de vraag: “Wanneer is nu eindelijk mijn korset klaar?” Blijkbaar was ik niet duidelijk genoeg geweest of had hij alleen het woord “korset” gehoord.