Martine de Jong

Wie ben je?

Ik ben Martine de Jong. Eigenschappen die anderen hebben genoemd om mij te omschrijven zijn: geduldig, vriendelijk, behulpzaam en rustig. Goed naar anderen luisteren en proberen om de ander goed te begrijpen vind ik belangrijk. Op deze manier kun je, naar mijn idee, iemand het beste helpen en adviseren. Dit probeer ik zowel privé als in mijn werk toe te passen.

Wat doe je binnen Buitenhove?

Binnen de praktijk FysioFriso (www.fysiofriso.nl) ben ik Oefentherapeut Cesar. Oefentherapie is een therapievorm die veelal werkt vanuit veelvoorkomende situaties uit het dagelijks leven. Zoals werk, hobby, huishouden, persoonlijke verzorging. Bewustwording van je eigen lichaam, lichaamshouding en de signalen die je lichaam geeft speelt een grote rol binnen de therapie. Je leert daardoor waar je grenzen liggen en wat jouw lichaam wel en niet aankan.

Als oefentherapeut ben ik oa verbonden aan het Neurologie Netwerk Fysiotherapeuten en het Netwerk Chronisch Pijn oefentherapie. Bij beide doelgroepen speelt de bewustwording van de mogelijkheden van het eigen lichaam en het leren hierbinnen zo optimaal mogelijk te handelen een grote rol.

Vertel eens een leuke anekdote.

Een mooi moment bij het behandelen is, als het punt bereikt wordt dat ze inzien dat ze meer kunnen bereiken dan wat ze hadden verwacht. Door bewustwording van signalen van het lichaam, het uitvoeren van oefeningen (die gemakkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden), toepassing van houdingscorrecties en verdelen van belasting kunnen ze meer grip op het lichaam krijgen. Hierdoor leren ze meer te kijken in de mogelijkheden van het lichaam. Waardoor ze beter kunnen functioneren in het dagelijks leven. Het is een fijn gevoel wanneer iemand tevreden en met nieuwe inzichten de praktijk verlaat.