Wietske Siemensma

Wie ben je?

Ik ben Wietske Siemensma, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik houd er van om in beweging te zijn, dit blijkt uit mijn hobby: volleybal. Ook ga ik graag een stuk wandelen. Anderen zouden mij omschrijven als: betrouwbaar, rustig, lief. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan, maar kan me ook prima vermaken met een boek in een hoekje van de bank.

Wat doe je?

Ik ben werkzaam bij Fysiofriso als kinderfysiotherapeut. Alle kinderen van 0-18 jaar kunnen bij mij terecht wanneer er problemen zijn op het gebied van bewegen, ook wel motorische ontwikkeling genoemd. Ook kinderen met bijv. rugklachten of een verstuikte enkel kan ik helpen. Mijn kracht zit er in om op het niveau van het kind de oefeningen aan te bieden. Door op speelse wijze het jonge kind uit te dagen wordt deze gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Ook geef ik advies aan ouders hoe zij hun kind het beste kunnen helpen, bijv. in het omgaan met een aandoening.

Vertel eens een leuke anekdote.

Naast het werk als kinderfysiotherapeut werk ik ook als gewoon fysiotherapeut. Op de praktijk van Fysiofriso behandel ik meestal kinderen, dus toen ik een dame op leeftijd (70+) onder behandeling had moesten de collega’s even wennen aan dat beeld. Samen lekker actief zijn waar dat mogelijk is zoals trampoline springen of ballen gooien, maar ook aan tafel werken aan de fijnere vaardigheden zoals het vasthouden van een potlood. Het mooiste is wanneer een kind voldoening haalt uit de activiteit en liever nog niet wil stoppen wanneer de tijd verstreken is.