Libra dieetadvisering

Het beste dieet is geen dieet. Een dieet lukt alleen als het bij uw eetgewoonten past, zodat het lijkt alsof u geen dieet volgt! Libra helpt u hier graag bij.

Vergoeding

Dieetadvisering op verwijzing van een arts, specialist of tandarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het aantal uren dieetadvisering is maximaal 3 uur per kalenderjaar. Daarbij worden er in veel gevallen vanuit de aanvullende verzekering extra uren vergoed. Om voor vergoeding via de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heeft u meestal een verwijzing van uw arts, specialist of tandarts nodig. De rekening wordt rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. Met vrijwel alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten.

Als er sprake is van Ketenzorg wordt dieetadvisering ook vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat niet ten koste van uw eigenrisico. Ketenzorg is in de regio Friesland momenteel geregeld voor mensen met diabetes mellitus en voor mensen met COPD met gewichtsverlies/ ondergewicht.

U kunt de consulten ook zelf betalen, bijvoorbeeld als de door uw zorgverzekeraar vergoede behandeluren op zijn of als u geen verwijzing heeft. Kijk op de website www.libra-dieetadvisering.nl voor de actuele tarieven.