Libra dieetadvisering

Het beste dieet is geen dieet. Een dieet lukt alleen als het bij uw eetgewoonten past, zodat het lijkt alsof u geen dieet volgt! Libra helpt u hier graag bij.

Werkwijze

Eerste consult
In het eerste consult gaat de Libra diëtist in op uw persoonlijke situatie, uw verwachtingen en uw gebruikelijke voedingspatroon. U krijgt direct een persoonlijk dieetadvies mee. Het eerste consult duurt een uur. Indien er een verwijzing is, wordt uw huisarts geïnformeerd. Deze tijd wordt ook in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar.

Herhalingsconsulten
In de herhalingsconsulten motiveert de Libra diëtist u om door te gaan, krijgt u tips en trucs en worden al uw vragen beantwoord. De herhalingsconsulten duren 25 minuten.

Weegconsulten
Libra organiseert ook weegconsulten die slechts 10 minuten duren. De ervaring is dat veel mensen een frequente controle van het gewicht op prijs stellen. Natuurlijk krijgt u ook in deze consulten gelegenheid om vragen te stellen.

Wandelconsulten
Wilt u meer bewegen, maar komt het er steeds niet van? Meld u dan aan voor een wandelconsult. U gaat dan wekelijks een half uur wandelen onder begeleiding van diëtist Irene van der Vuurst. Zij is tevens bevoegd wandelinstructeur. Vooraf bestaat de mogelijkheid om te wegen, zodat u ook een zogenaamde “stok” heeft. U kunt tijdens het wandelen al uw vragen over uw dieet persoonlijk aan Irene stellen. Bij voldoende animo is het ook mogelijk om met meerdere personen te gaan wandelen. De te declareren tijd wordt dan gedeeld door het aantal deelnemers. Ook een langere wandeling behoort tot de mogelijkheden.

Consult in de supermarkt
Het consult kan ook in de supermarkt plaatsvinden. U gaat dan met de diëtist met een kritische blik langs de schappen! De Libra diëtist leert u onder andere wat de betekenis is van de informatie op de etiketten van de diverse producten. Daarbij maakt zij ook een “vertaalslag” naar uw dieetadvies.