Apotheek Buitenhove

Apotheek Buitenhove biedt verregaande service en persoonlijk advies.

Recepten

Uw recept

Als u in apotheek Buitenhove een recept aanbiedt, krijgt u de medicijnen doorgaans direct mee. Uw huisarts of specialist (of uzelf) kan recepten naar ons faxen of (beveiligd) elektronisch doorsturen. Voor herhaalrecepten geldt dat de medicatie de volgende dag na 16 uur voor u klaar staat. Indien het gaat om (spoed)medicatie die u direct nodig heeft, maken wij het dezelfde dag nog voor u klaar. U kunt ze ook kosteloos bezorgd krijgen. Dan leveren wij ze de volgende dag aan huis. Via onze website of de Service Apotheek-app kunt u herhaalrecepten aanvragen.

Uw medicatie

Bij elk recept controleren wij of het medicijn bij u past. Hierbij controleren we op dosering maar ook of het bij uw andere medicijnen past en bij eventuele aandoeningen als astma, diabetes, hoge bloeddruk etc. Overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, zwangerschap, borstvoeding etc. is allemaal van belang. Als apotheek hebben we daar specialistische kennis in. De ervaring is dat we elke dag vele keren over recepten met voorschrijvende artsen overleggen.

Middelen zonder recept

De apotheek heeft een uitgebreid assortiment receptvrije middelen. Wij staan voor deskundig advies en geven aan welke producten een eerste keus in veiligheid en werkzaamheid zijn. Sommige vrije medicijnen zijn beslist niet veilig in combinatie met uw receptgeneesmiddelen. U kunt uw keuze in vrije middelen bij ons laten controleren op risico’s en ongewenste combinaties.

Medicatierol

Als u meerdere keren per dag veel medicijnen gebruikt, is het een hele kunst ze elke dag goed in te nemen. Om dat gemakkelijker te maken, kunnen wij ze in speciale weekrollen leveren. Alle medicijnen voor één innametijd bij elkaar in één zakje. Interesse? Vraag er naar in de apotheek.

Herhaalservice

Gebruikt u voor een langere periode dezelfde medicijnen? En wilt u zich liever niet bezighouden met uw voorraad en het op tijd bestellen hiervan? Dan is het gemak van onze herhaalservice wat voor u! Met onze herhaalservice hoeft u zelf geen herhalingen meer aan te vragen. Wij zorgen ervoor dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Dit doen wij in overleg met uw arts. U ontvangt een bericht per e-mail zodra u uw medicijnen kunt ophalen of wanneer wij deze bij u bezorgen. Hierdoor heeft u altijd uw medicatie op tijd in huis. Interesse? Vraag er naar in de apotheek.